اعلام ساعت کاری ادارات از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ قیمت سکه از ۱۰۲ میلیون تومان عبور کرد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) افزایش مصرف بنزین در کشور | آیا بنزین گران می‌شود؟ مشهد، دومین مصرف‌کننده سوخت هوایی در کشور | افزایش جایگاه‌های عرضه سوخت در مشهد افزایش مصرف بنزین کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر در نوروز ۱۴۰۴ بورس در آخرین روز کاری در تعطیلات نوروزی گل کاشت | رشد بیش از ۳۲ هزار واحدی شاخص کل (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) حداقل حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) | دلار از نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان فراتر رفت نرخ طلا در مشهد کاهش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) نظر هوش مصنوعی در خصوص اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ موافقت بانک مرکزی با افزایش سقف وام مسکن افزایش ۵ درصدی مصرف بنزین در خراسان‌رضوی طی تعطیلات نوروزی تا امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴)| بازار صعودی می‌ماند؟ برگزاری نماز باشکوه عید سعید فطر در گلزار شهدای بهشت رضا‌(ع) مشهد مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی همزمان با عید فطر آغاز می‌شود (۹ فروردین ۱۴۰۴) مشهد دارنده نخستین گواهی «شهر دوستدار آب» ایران از یونسکو | تنش آبی همچنان در مشهد ادامه دارد قیمت بلیت پرواز تهران به مشهد در آستانه عید سعید فطر و روز طبیعت ۱۴۰۴ اعلام حمایت وزارت اقتصاد از بورس در ۱۴۰۴ وزیر نفت: مصرف روزانه بنزین در سفر‌های نوروزی ۸ درصد رشد داشته است زمان معاملات صندوق‌های طلا افزایش می‌یابد + جزئیات دردسرهای متری‌فروشی مسکن از عدم قانون تا نبود تضمین سکه از ۱۰۰ میلیون تومان عبور کرد (۹ فروردین ۱۴۰۴) تردید در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ فروردین ۱۴۰۴) احتمال تداوم اجرای طرح کالابرگ | استقبال ۵۴ میلیون ایرانی از کالابرگ الکترونیکی قیمت جهانی طلا در مدار صعود (۹ فروردین ۱۴۰۴) خبر مهم برای سهامداران | افزایش دامنه نوسان در دستور کار مدیران بورسی قیمت دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۹ فروردین ۱۴۰۴) | دلار در نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان
سرخط خبرها

هشدار درباره حجم آب پشت سدها | فقط کفاف پاییز را می دهد

  • کد خبر: ۸۳۴۸۵
  • ۱۸ مهر ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۵
هشدار درباره حجم آب پشت سدها | فقط کفاف پاییز را می دهد
با توجه به کاهش بارندگی در سال جاری مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور خبر داده است که حجم آب قابل استفاده از سدها تنها ۹.۵ میلیارد مترمکعب است.

به گزارش شهرآرانیوز، کم‌بارشی، کاهش میزان آب سفره‌های زیرزمینی، قرار گرفتن در اقلیم خشک و نیمه‌خشک و عوامل انسانی از جمله سوء مدیریت‌ها و کشاورزی سنتی سبب خشکسالی و کاهش آب ورودی سد‌ها طی سالیان اخیر در کشور شده است.

قاسم‌زاده، مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور و هوشنگ جزی، مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک کشور در گفت‌وگویی تلویزیونی توضیحاتی را در رابطه با موضوع کاهش ذخایر آبی ارائه کردند.
قاسم‌زاده گفت: با توجه به اینکه کشورمان در اقلیم خشک و نیمه‌خشک قرار دارد، همواره با بحران‌های آبی روبه‌رو هستیم.

به‌گفته مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور در سال آبی گذشته (از مهر ماه ۹۹ تا شهریور ۱۴۰۰) پس از ۲ سالِ پربارش، دچار کم‌بارشی شدیم و میزان بارندگی نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد کاهش داشته است، بنابراین در زمان حاضر فقط ۳۹ درصد از مخازن سد‌های ما در سراسر کشور پر هستند.
مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور با اعلام اینکه "تمام آبی که می‌توانیم در سد‌های کشور ذخیره کنیم، ۵۰ میلیارد مترمکعب است"، گفت: با توجه به کمی بارش در دو سال گذشته در زمان حاضر حجم آب ذخیره‌شده در سد‌های کشور ۱۹ میلیارد مترمکعب است.

به‌گفته قاسم‌زاده نصف این مقدار به‌دلیل اینکه زیر تراز پایداری است و شرایط کیفی مناسبی ندارد در دسترس نیست و از این میزان آب فقط ۹.۵ میلیارد مترمکعب قابل استفاده است که این میزان آب، تنها اندازه مصرف فصل پاییز است.

مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آبی کشور اعلام کرد: با توجه به پیش‌بینی کم‌بارشی بی‌سابقه در پاییز جاری این میزان ذخیره آب می‌تواند نگران‌کننده باشد که البته وزارت نیرو تمهیدات لازم برای تأمین آب شرب و مقابله با شرایط بحرانی را پیش‌بینی کرده است.

در ادامه این برنامه تلویزیونی هوشنگ جزی مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک کشور در رابطه با  عدم مدیریت کارآمد گفت: در سال‌های اخیر مدیریت منابع فقط به بستن رودخانه‌ها و جمع کردن آب محدود شده است در حالی که در همین سدسازی‌ها عدم توجه به حوزه‌های بالادستی سبب خشک شدن رودخانه‌ها و تالاب‌ها و ورود خاک به مخزن سد‌ها و غیر قابل استفاده شدن آن‌ها شده است به‌طوری که ۲۵۰ میلیون مترمکعب خاک وارد مخازن سد‌های ما شده است.

جزی گفت: ما در سال‌های پربارش به‌دلیل سیل و عدم ذخیره آب، ضرر می‌بینیم و در سال‌های کم‌بارش به‌دلیل خشکسالی دچار مشکل می‌شویم که این مشکلات تا حد زیادی به‌دلیل عدم اقدام بموقع و ایرادات مدیریتی و نظارتی است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->